Allgemeine Geschäftsbedingungen

VANZATOR

Laguna Mov SRL, cu sediul in str. Zizin nr. 3, bloc V75C, sc. 1, ap. 7, sector 3, Bucuresti, CUI 17598155, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/8976/2005,  autorizatie pentru efectuarea de operatiuni cu metale pretioase si pietre pretioase emisa de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor nr. 0010540 din 23.10.2018. 

DESCRIEREA SERVICIILOR

Evelyncerys.com este un site de prezentare pentru bijuteriile de argint cu pietre pretioase si semipretiose, ceramica, rasina, tablouri concepute si realizate personal manual personal. Produsele prezentate sunt unicate, in cazul in care se doreste achizitionarea unui produs similar nu este garantata conformitatea cu imaginea prezentata, se estimeaza o asemanare de 90%. Calitatea argintului folosit este una superioara, dupa alegerea materiei prime se executa manual fiecare proces de prelucrare.

Prin completarea formularului din sectiunea SHOP pot fi alese produsele prezentate. In cazul in care doriti un produs asemanator cu un produs dintr-o colectie existenta sau doriti achizitionarea unui produs pentru care designul va fi realizat impreuna cu clientul, executia urmand a se realiza dupa confirmarea comenzii si efectuarii platii unui avans, conform sectiunii Plati.

Valoarea finală și modalitatea de plată sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător un sumar de comandă pentru Produsele Online, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii sumarului de plată conform legislației în vigoare.

TERMEN DE EXECUTIE

Pentru produsele realizate la comanda speciala termenul de executie va fi transmis prin email si considerat a fi acceptat numai dupa confirmarea acceptuului in scris a ofertei.

PLATA

Metode acceptate de plata sunt transferul bancar si plata in ramburs. In cazul transferului bancar se va transmite factura prin email, comanda urmand a fi procesata dupa confirmarea platii prin email.

Pentru comenzile speciale se percepe o taxa de min. 50% pentru efectuarea comenzii, restul de 50% urmand a fi achitat inainte de expediere in cazul optiunii platii prin transfer bancar sau la livrare in cazul platii in ramburs. Indiferent de optiunea de plata aleasa, in cazul comenzilor speciale avansul de 50% se achita prin transfer bancar in baza facturii proforme transmise prin mail.

In cazul comenzilor care includ pietre pretiose avansul poate fi mai mare, datorita costurilor de achizitie, oferta va fi comunicata clientului si se considera acceptat numai dupa confirmarea acceptului in scris a ofertei.

Procesarea datelor cardului bancar se va face exclusiv de către procesatorul de plăți, furnizorul nesolicitând și nestocând astfel de informații.

În cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastră, sunt introduse direct în sistemele Visa sau MasterCard, iar în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o bancă certificată în sistemul 3D Secure, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parolă secretă știută numai de dumneavoastră, similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM.

LIVRARE

Comenzile cu plata ramburs si comenzile pentru care s-a primit confirmarea platii prin transfer bancar efectuate pana la ora 18.00 in zilele lucratoare vor fi expediate ziua urmatoare si vor fi livrate in termen de 24 h in cazul zilelor lucratoare.

In cazul comenzilor speciale se va trimite o poza dupa realizarea comenzii, produsul va fi expediat numai dupa acceptul clientului.

În ziua livrării coletului, agentul companiei de curierat va contacta clientul prin e-mail/SMS sau telefon pentru a indica intervalul de livrare. În cazul în care agentul companiei de curierat nu reușește contactarea clientului, acesta va mai proceda la a doua avizare succesivă (următoarea zi lucrătoare), informându-vă în acest sens. Dacă și a 2-a încercare de livrare este nereușită, coletul dvs va fi returnat către Societate și livrarea comenzii va fi anulată.

În municipiul București bijuteriile pot fi preluate direct din B-dul Iancu de Hunedoara nr. 54, hotel Capital Plaza, dacă sunt expuse în această locație. În această locație nu există posibilitatea plății în numerar sau prin card, se poate achita doar prin intermediul site-ului sau prin link de plată solicitat de către client, dacă nu s-a convenit altă modalitate de livrare cu deținătorul site-ului. Livrarea aleasă de client pentru acest tip de comanda va fi la Produs: ”ridicare personală București”, caz în care nu se percepe contravaloarea expediției, produsul ridicându-se la fața locului. Ridicarea pieselor în acest caz se efectuează direct în locație, produsul considerându-se livrat imediat după efectuarea plății. După efectuarea plății clientul se va adresa personalului din recepție pentru a solicita ridicarea produsului, arătând dovada plății. 

POLITICA DE RETURNARE

Produsele achizitionate se pot returna conform O.G. 130/2000, Cap I, art 4.b in termen de 10 zile de la primire, ambalate asa cum au fost receptionate, numai daca produsele nu au fost purtate si prezinta urme fizice cum ar fi zgarieturi, decolorari, ruperi, etc. Produsul va fi acceptat numai daca acesta corespunde din punct de vedere estetic, in acest caz se va restitui contravaloarea produsului.

Pentru evitarea neintelegerilor, in cazul in care exista urme fizice coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului. Clientul suporta returul coletului prin aceeasi metoda de ilvrare in caz de neconformitate conform descrierii de mai sus.

In cazul in care produsul primit nu este cel comandat acesta se poate returna si solicita contravaloarea produsului sau inlocuirea cu un produs similar.

În vederea returnării clientul va contacta deținătorul site-ului, solicitând adresa de returnare sau preluarea directă. 

RĂSPUNDEREA

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Cardurilor Cadou, în special pentru pierderea acestora.

Prin utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Website-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Website-ului, existența la data utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii. Utilizarea Conținutului echivaleaza cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Website-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Website-ului.

Termenii și Condițiile Website-ului pot fi modificați oricând de către Vânzător, acestia fiind opozabili Clienților de la data afișării în Website. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Website-ului se confirmă prin trimiterea Comenzii și/sau prin efectuarea unei plăți online. Vânzătorul nu va putea fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe Website din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul Website-ului. În caz de divergență sau neînțelegeri între Vânzător și Client, se vor aplica Termenii și condițiile valabile la momentul înregistrării pe Website.

FORȚĂ MAJORĂ

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat. Partea care invocă evenimentul de forță majoră este obligată să notifice cealaltă Parte în termen de 5 zile calendaristice de la data producerii evenimentului și să furnizeze înauntrul acestui termen dovezi necesare în acest sens.

Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA

Contractul încheiat între Clienți și Vânzători ca urmare a achiziției Produselor sau Cardurilor Cadou Online este supus legii române. În cazul unor eventuale litigii apărute între Vânzător și Clienți/Cumpărători se pot adresa, după caz, Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, sau pot opta pentru rezolvarea pe cale amiabila ori în fața instanțelor judecătorești competente.